Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zmienić ? jak się poprawić? ZA LIKE

RodiniaMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaraz podam wam mojego lolkinga i bardzo chciałbym, żebyscie mi napisali co dobrze robie w lolu,

opisali masterki czy dobre czy nie , runy(pod ap nie dokonczone),mecze itp.

Gram pierwszy raz i chcę się zmienić, zacznę przygodę na nowym koncie alę chciałbym żebyście mi dali takie ZŁOTE RADY

co muszę zrobić by się poprawić, takie podstawowe rzeczy.

Jeżeli znacie jakieś dobre kanały na youtube na których uczą grać  najlepiej Polskie, (umiem angielski przez cała podstw. i gim miałem z niego 3-5 na koniec ale jednak nie jest to to samo co Polski :> )

Chciałbym żebyście mi podali wszystkie rady jakie są możliwe, każdy dostanie Like

Zdecydowałem się napisać tutaj ten temat iż na officialnym forum lola napisali mi, żebym sobie dał spokój z tą grą, od bodajżę 2 tyg. mam nowe konto (21lv)ale styl gry jest podobny co na tym starym.

Może się nie nadaję? może się już nie nauczę ? Możę powinienem rzeczywiście rzucić tą grę? byłoby troche szkoda,poznałem wielu sympatycznych ludzi a gra jest naprawdę przyjemna.

http://www.lolking.net/summoner/eune/39983038
Opublikowano

Nie można stwierdzić jak ktoś gra i co ma poprawić po statystykach.

Jakbyś wrzucił jakiś filmik, replay, to może by się dało coś zrobić.

Trzeba cały czas ćwiczyć....

Opublikowano

Zalecam ci znalezc swojego ulubionego championa, obejrzyj do tego wszystkie filmiki Lolwiki na Youtube, ogladaj Lsc poznawaj taktyki na swoje ulubione Linie, poczytaj roznie Tutoriale na Mpc, naucz sie freezowac linie, farmic, pomagac teamowi, staraj sie nie Rage'owac i zebys potrafil sie ogarnac.

Najlepiej znajdz kolege do gry jesli nie potraifsz samemu.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Zalecam ci serdeczny uninstall ;)

Tobie również,ale mózgu <3

Zalecam ci znalezc swojego ulubionego championa, obejrzyj do tego wszystkie filmiki Lolwiki na Youtube, ogladaj Lsc poznawaj taktyki na swoje ulubione Linie, poczytaj roznie Tutoriale na Mpc, naucz sie freezowac linie, farmic, pomagac teamowi, staraj sie nie Rage'owac i zebys potrafil sie ogarnac.

Najlepiej znajdz kolege do gry jesli nie potraifsz samemu.

Oglądałem all filmy lolwiki. Nie chcę kolegi do gry, chcę właśnie samemu, uczę się na błędach i przed chwilą wiele zrozumiałem.

Opublikowano

W Twoich buildach brakuje jednej podstawowej rzeczy. Butów. Chociażby poziomu pierwszego. Buciki to podstawa - przynajmniej pierwszego poziomu zaraz po lub nawet jeszcze przed złożeniem pierwszego przedmiotu. Musisz popracować nad farmą. Moim zdaniem jest tragiczna, z tego co widzę w statystykach.
Radzę też zmienić masterki - szczególnie te pod ADC (a feast to słaba masterka). Poszukaj gdzieś takich masterek - możesz chociażby skorzystać z tych:

http://www.lolking.net/summoner/eune/24226708#masteries

To tylko podstawy podstaw - pragnę abyś to pamiętał.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Tobie również,ale mózgu <3

Oglądałem all filmy lolwiki. Nie chcę kolegi do gry, chcę właśnie samemu, uczę się na błędach i przed chwilą wiele zrozumiałem.

Dawaj na PW ,zagramy duo ,lubię grać z ludźmi na takim ELO ,są fajni i myślą ,że to jest Elo Hell , nie widziałeś co ludzie potrafią w platynce i goldzie zrobić ,by wkurwić gracza.

A i nie pickuj takich postaci jak nidalee ,heimer ,teemo ,bo ja takich reportuję ,branie takich postaci to przegrana gra ,graj postaciami na tą metę np. gragas ,leblanc ,kha itd.

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Opublikowano

Ja polecam od siebie wybrać jedną pozycję i grać na niej przez dłuższy czas, obejrzeć co pasuje na tą linię, ogarnąć 2-3 bohaterów, których mechanika Ci odpowiada. Daj sobie czas na jedną linię ok miesiąca, w ten sposób nauczysz się grać na każdej linii i wybierzesz najlepszą dla Ciebie. Na początek, jak zaczynasz to polecam nie greedować (nie dobijać za wszelką cenę), to jest najpopularniejszy błąd nowicjuszy... Biegną za wrogiem który na 1/3 hp, nagle zza rogu wyskakuje drugi przeciwnik i w rezultacie giniesz, po powrocie na linię przeciwnik ma przewagę i feedujesz... Buildy ogarnij sobie z lolkinga. Co do streamów, to najpierw musisz wybrać linię, wtedy wybierzesz sobie "mentora" który da Ci podwaliny pod Twoją taktykę.

Przed Tobą dużo pracy, ale myślę że pomogłem :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Dawaj na PW ,zagramy duo ,lubię grać z ludźmi na takim ELO ,są fajni i myślą ,że to jest Elo Hell , nie widziałeś co ludzie potrafią w platynce i goldzie zrobić ,by wkurwić gracza.

A i nie pickuj takich postaci jak nidalee ,heimer ,teemo ,bo ja takich reportuję ,branie takich postaci to przegrana gra ,graj postaciami na tą metę np. gragas ,leblanc ,kha itd.

Nie myślę, że to jest Elo Hell, gdzie wogule coś takiego napisałem? Jesteś przerażliwiony ;)

W Twoich buildach brakuje jednej podstawowej rzeczy. Butów. Chociażby poziomu pierwszego. Buciki to podstawa - przynajmniej pierwszego poziomu zaraz po lub nawet jeszcze przed złożeniem pierwszego przedmiotu. Musisz popracować nad farmą. Moim zdaniem jest tragiczna, z tego co widzę w statystykach.

Radzę też zmienić masterki - szczególnie te pod ADC (a feast to słaba masterka). Poszukaj gdzieś takich masterek - możesz chociażby skorzystać z tych:

http://www.lolking.net/summoner/eune/24226708#masteries

To tylko podstawy podstaw - pragnę abyś to pamiętał.

Dziękuje, skożystam z masterek, i zabiję mojego kolege ( jest w platynie I ) który powiedział żebym nie kupował butów, nigdy bo to szkoda kasy...

Ja polecam od siebie wybrać jedną pozycję i grać na niej przez dłuższy czas, obejrzeć co pasuje na tą linię, ogarnąć 2-3 bohaterów, których mechanika Ci odpowiada. Daj sobie czas na jedną linię ok miesiąca, w ten sposób nauczysz się grać na każdej linii i wybierzesz najlepszą dla Ciebie. Na początek, jak zaczynasz to polecam nie greedować (nie dobijać za wszelką cenę), to jest najpopularniejszy błąd nowicjuszy... Biegną za wrogiem który na 1/3 hp, nagle zza rogu wyskakuje drugi przeciwnik i w rezultacie giniesz, po powrocie na linię przeciwnik ma przewagę i feedujesz... Buildy ogarnij sobie z lolkinga. Co do streamów, to najpierw musisz wybrać linię, wtedy wybierzesz sobie "mentora" który da Ci podwaliny pod Twoją taktykę.

Przed Tobą dużo pracy, ale myślę że pomogłem :)

co do greedowania, nigdy tego nie robię :) Mniejwiecje za 2x smoka dostane tyle kasy co za dobicie kolesia i padniecie,lub tylko moje padniecie.

Dużo pomogłeś, dzięki :)

Opublikowano

No wiesz jak grasz Heimerdingerem i Nidalee to ciezko ci bedzie wyjsc z Brazu o.O

Tez zawsze gralem sam dlatego dopillnuj zeby nikt ci nie przeszkadzal, czasami mozesz muzyki sobie przy grze posluchac ale totalny Focus na Gre.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

No wiesz jak grasz Heimerdingerem i Nidalee to ciezko ci bedzie wyjsc z Brazu o.O

Tez zawsze gralem sam dlatego dopillnuj zeby nikt ci nie przeszkadzal, czasami mozesz muzyki sobie przy grze posluchac ale totalny Focus na Gre.

Przypatsz się, gdzie on napisał ( właściciel tematu) że chce grać akurat takimi a nie innymi postaciami. pzdr

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Jak dla mnie każdy sprawdza się w innych rolach, ja np. jestem dobrym supportem (a przynajmniej tak uważam) i całkiem dobrym toperem (tankiem)(a przynajmniej tak uważam). Buildy masz na różnych stronkach, wystarczy w google wpisać "lol jinx build s4" i od razu masz build, runki i masterki. Często wszystko jest opisane (po angielskiemu). 

PS: Teraz się tak dokładniej przypatrzyłem i widzę, że masz mało farmy w wielu grach. Ja często mam coś w granicach pod koniec 150-300 farmy. Radzę Ci, poćwicz trochę farmienie.

Co?

Opublikowano

htt

Zdecydowałem się napisać tutaj ten temat iż na officialnym forum lola napisali mi, żebym sobie dał spokój z tą grą, od bodajżę 2 tyg. mam nowe konto (21lv)ale styl gry jest podobny co na tym starym.

Może się nie nadaję? może się już nie nauczę ? Możę powinienem rzeczywiście rzucić tą grę? byłoby troche szkoda,poznałem wielu sympatycznych ludzi a gra jest naprawdę przyjemna.

Wow koleś. WTF? Masz dopiero 160 winów. Można powiedzieć, że dopiero zacząłeś "lizać" tą grę. Ja zacząłem "prawdziwie" grać dopiero około 200 wina (pamiętny mecz - mój pierwszy w którym carryowałem swoją drużynę jako Swain i solowałem 4 osoby ^_^) Powinieneś znaleźć sobie póki co stałą drużynę do gry, najlepiej złożoną też z takich graczy, którzy już sporo grali i od nich się uczyć. Nawet Lamy w brązie V mają większą zaciekłość do gry!

Póki co popraw tylko farmę i staraj się zakupywać buty w miarę szybko (najlepiej w drugi powrót do bazy). Jeżeli dasz radę osiągnąć 70 w 10 minucie - to jest to jak najbardziej OK. Staraj się tylko nie pushować bezmyślnie, tylko zadawać "ostatni cios" stworkom. Łatwiej jest wtedy je zabić i dostać za nie golda + nie pushujesz tak linii.

ps. chcę lolkinga tego gościa z platynki, który każe nie kupywać butów -serio- szybkość ruchu, to jedna z najważniejszych statystyk (cóż, wszystkie są ważne ale butki muszą być)

A co do postaci - nie wiem czy zamierzasz grać Teemo, ale jak osoba mainująca go naprawdę zrobiłem się smutny patrząc na Twój build Teemo - jeżeli już chcesz iść nim pod AP/AS dodaj trochę zdrowia, a najlepiej buduj się czysto AP z Liandry i zamień mapkę (najlepiej na midzie) w pole minowe!

wikmk9.jpg

Opublikowano

Reportujesz graczy, którzy wzieli np. Teemo, bo to "niby" przegrana gra? Idź ty się pierdolnij

Przede wszystkim:

FARMA

Staraj się farmić jak najwięcej, najlepiej dobijaj minionki, które mają low hp, bo wtedy dostajesz golda i więcej expa (ale chyba o tym wiesz)

Staraj się pomagać drużynie, nie rage'uj, nie wychodz z gry, nie flame'uj, nie greed'uj, i nie zabieraj killi (chyba że przeciwnik jest daleko od sojusznika), pinguj i warduj, nie tylko support musi wardować ;)

Mainuj swoją linie, na której dobrze grasz, ew. 2 jeśli ktoś ci zajmie linie

Graj postaciami, którymi dobrze grasz, i którymi gra ci się najlepiej

KUPUJ BUTY!

Buty to podstawa każdego buildu, bez nich, nie mamy łatwej drogi ucieczki, jeśli przeciwnik nas goni

Runy, masterki i buildy szukaj na lolkingu

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...